Mitt första anställning var på en fabrik som tillverkade kylare,,,Jag jobbade skift


och monterade ihop kylare hela dagen ,,Jag gjorde stora jag gjorde små och jag gjorde några med s.....på! Det var ett ganska tungt arbete men det var helt ok..Jag var stor och stark. Det var skifttiderna som var lite jobbiga ibland.

 

Ena veckan började man 05 på morgonen och slutade vid 13-tiden...sen veckan därpå började man vid 13-tiden och slutade vid kl.23...

När man jobbat kvällen var man uppe i varv och kunde inte sova på flera timmar!

Jag bodde fortfarande hemma i villan hos mina föräldrar. När jag var 15 år flyttade jag ner i källaren till ett stort fint rum som tidigare varit både lekrum och senare inhyst ett pingisbord... Här bodde jag utmärkt..egen ingång genom källaren och allt...mycket kortspel med kompisarna blev det där...och så glodde vi på video...videon hade slagit igenom på allvar precis men ännu kunde man hyra värsta skräckfilmerna utan censur..

 

-- Honken?

https://sv.wikipedia.org/wiki/Leif_Holmqvist


Min kompis Norris var också en nattuggla och brukade dyka upp sent på 

kvällarna när han visste att jag hade jobbat kväll..Kväll o kväll! det var ju natt,,

 


Jag bodde ju i kallaren...Dunk, dunk, dunk, dunk.dunk..brukade det låta när man hörde Norris komma löpandes runt vårt hus för att sen böja sej ner och knacka hårt på mitt fönster, källarefönstret! 

Alltid kul när han kom ..sen lyssnade vi på musik till minst kl. 02..  ...Gasoline var populärt!


Danska var det bästa språket att sjunga pop på,tyckte vi..Engelskan var 2:a.. 

https://www.youtube.com/watch?v=CxlTx8mmJEA

markera och öppnaSen var det så att vi skaffade en liten hund i min familj..en liten tax..Egentligen var det min äldre syster som köpt hunden men hon fick problem med astma...så min pappa tog över hunden,,,Arnold hette hunden!

 

 


Min pappa älskade hunden...De gick långa promenader varje dag..Arnold fick äta det bästa som fanns att få...Sen hade vi en katt också!...Gittan..Gittan var sur på Arnold till en början men sen uppstod något slags tillstånd där ingen av de två låtsades om varandras existens..

 


Jag jobbade på och min vän Norris kom troget nästan varje kväll/natt..

Hunden Arnold fick vara lös och ledig till en början när vi var ute och promenerade men med tiden följde han sina instinkter allt mer..Han var trots allt en tax, en jakthund, en spårhund!       


                                                                           

Så fort han fick vittring på något rådjur eller hare så drog han iväg...sen var han borta i timmar..Man kunde höra hans skall på avstånd...Han hade hur kul som helst..

 


Så nu blev det att sätta koppel på Arnold och det fick han finna sej i!

Han vande sej..           


Från en dag till en annan, 

 (y) 

 ungefär som Berlinmurens tillkomst, satte min pappa upp ett halvmeterhögt staket vid den smala passagen vid sidan om vårt hus!

Nu kunde Arnold springa fritt åtminstone på bakgården..

 


Samma kväll hörde jag Norris komma löpandes som vanligt..Dunk,dunk,dunk

dunk, dunk...och sen hörde man ett fasligt brak och en efterföljande duns.--Gobbajävel! ...Hörde man Norris skrika på lokal dialekt Han förstod direkt vem som hade satt upp staketet!

 
Hahahahahahahahahaha.......................... 


  :-D 

 (^)