Tanken uppstod när jag var på semester i Gambia och såg eländet i  
många fall där..
En kille som led av polio åkte runt på en bräda med 3 hjul..Killen ville så gärna vara min guide när jag skulle besöka ett naturområde,Abuko,,,han hade en familj att försörja...Det blev nästan så att jag fick bära runt honom istället eftersom terrängen var ganska oländig i området! 
                                      Sen har jag ibland funderat en hel del på att ringa Stena Line och kolla vad det kostar att hyra en container, kolla runt om det är möjligt att samla in beg, rullstola el. köpa nya? och sen skeppa ner det till Gambia och sen dela ut det till lagret är slut! Mycket glädje där! 

  :-*  :-*  :-* 

Jag kommer definitivt att genomföra nyss nämnda projekt innan 2018 är till ända ...Vilken underbar känsla att stå och dela ut rullstolar till handikappade människor som ingenting äger!
Taskigt väglag i Gambia så jag får nog beställa nya 
stolar med offroad-däck!

Sen är det tråkigt att den rika världen tillåter såna orättvisor men jakten efter att bli rikast på kyrkogården gör att skygglapparna är på!

Troligen räcker det med 50 000 kr för hela projektet!  


                                            Jag sprang på en annan kille, Coca-cola man. och lärde känna honom si sådär.

 

.Han levde på att sälja porslin till hemmafruar men problemet var att han hade svårt att expandera..Ingen ville låna honom kapital...I Gambia fungerar det så att stora delar av livsmedelsförsäljning/ detaljhandel till turisterna sköts av utländska intressen i allmänhet och libanesiska i synnerhet,

 Libanesen i den lokala turist-shopen gav ingen alls kredit till Coca-cola man utan han fick betala allt kontant.  

                                  

Ok..så jag lånade honom en 1000 lapp och tänkte att den ser jag aldrig mer! Under följande 10 månader fick jag varje den 30 de en 10 dollarsedel med Air mail...Han var väldigt tacksam och berättade att hans affärer gick lysande.
För mej var det en ,ok, stor sedel,  men för honom var det ett enormt kapital som gav honom ett bättre liv! 

https://www.jivers.com/

  (^) 

Läs Tankerevolutionen ..nedan

 http://strommen.bloggo.nu/Den-Roda-Revolutionen-1/