Men sen stårTanke-revolutionen på tur...Det är för jävligt att vi tillåter att stora delar av världens befolkning lever i armod..I synnerhet som det skulle kunna avhjälpas relativt enkelt! Själv tror jag att vi tillsammans kan lyfta tredje världen en hel del på 10-15 år om vi visar äkta engagemang och solidaritet.  @-}-- 
Men låt oss.backa bandet..
Vad är det som driver den gröna revolutionen? Framförallt är det insikten hos i-länderna om att klimatkatastrofen? även kommer att drabba dessa med full kraft! 

https://www.expressen.se/gt/just-nu-rektorn-vadjar-ta-era-barn-fran-skolan/

 Havsytan höjs med x antal meter och orsakar mycken förödelse,
https://www.sydsvenskan.se/2018-03-27/studie-tiotals-miljoner-klimatflyktingar-2050
 ökade temperaturer bäddar för invasion? av skadeinsekter på det norra halvklotet..O.s.v..                               

colorado.....

 <3 it...
                           
 Det kommer att kosta i-länderna gigantiska summor med pengar för att i någon mån stävja problemen om inget görs nu! Med andra ord är det inte bara de fattigaste länderna som drabbas även om det är de som troligen drar den verkliga nitlotten om alla farhågor relaterade till klimatförändringarna realiseras!

För några tiotals år sedan kom larmrapporter om att ozon-skiktet höll på att förstöras och hela världen skulle drabbas! Ozonskiktet skyddar allt levande på jorden från skadlig uv-strålning från solen...
Kvickt som attan hittade man orsaken, nån konstig gas i kylskåp som när den läcker / töms ut  stiger upp mot himlen och gör stora hål i ozonet. och omedelbara åtgärder vidtogs,,Nu har ozon-skiktet börjat återhämta sej och folk kan sola vidare på Kanarieöarna och i Thailand som om ingenting hänt... 8-) 

Den gemensamma nämnaren tycks vara att om i-länderna känner sej hotade av någon annalkande katastrof så vederläggs den bums...

Varför har vi då kunnat skita i den fattiga världen under så många år..Jo..vi har haft / har det rätt bra här uppe på det norra halvklotet...Som en av mina närmaste vänner uttryckte det: --Jag vill inte resa till något u -land och se en massa fattigdom ,- jag vill åka till New York och bo på lyxhotell! Deras fattigdom är inte vårt problem så länge de håller sej i sina fattiga länder. Basta!

Under senare år har vi i det rika Europa upplevt en del flyktingströmmar hit..Framförallt orsakade av krig...Sverige gjorde här en lovvärd insats genom att ta emot en massa människor som var i nöd..Rikedomen i Sverige är betydande så vi har råd med detta!  


En mindre del av migranterna har kommit hit på grund av enbart rådande fattigdom i deras hemländer


       https://tv.aftonbladet.se/abtv/articles/247080

Tyvärr kommer nog den senare gruppen att öka i numerär framöver...

Jag har besökt bl.a. Afrika och sett fattigdomen i vitögat...Om vi hade gett människorna där lite framtidshopp hade de stannat och byggt upp sina länder istället för att migrera över Medelhavet till Europa. Osökt kommer man att tänka på 1800-.talets Sverige då framför allt usla levnadsvillkor drev 25 procent av den dåvarande befolkningen att emigrera till Amerika.Vilken tur att inte Ingvar Kamprads farföräldrar drog till Amerika så nu kunde istället Ingvar bidra till uppbyggnaden av smålands och sveriges välstånd.

All heder åt SIDAS arbete i världen men hur får man"vanligt folk" i dom rika länderna att på allvar engagera sej i globala utjämningsfrågor! I USA tycker presidenten där att man ska bygga en hög mur mot fattigdomen så man slipper se dom mindre lyckligt lottade men framförallt hålla dom utanför USA! 

 I Europa har vi "muren" redan i form av Medelhavet. Ett djupt och stormigt hav där många migranter finner sin grav. Men många tar sej över och snart kan vi i Europa inte blunda längre och skita fullständigt i tredje världens problem..Kanske måste vi ha en hammare i huvudet 

  8-)   <3 

innan vi reagerar och agerar?

Historiskt sett har norra halvklotet gjort stora förtjänster på den södra halvans bekostnad. Kolonisation, plundring, mord, slaveri, kulturimperialism samt  framför allt girighet är stödord för att beskriva det som nord utsatte syd för..
Deras samhällsutveckling gick i stå eller i sönderfall medan framförallt USA och Europa dröp av vin och honung....
Mmmmm...Så gott....
. 


Well..Folks..
Dags att betala tillbaka efter våra förfäders "plundringståg" ute i världen!.
Och varför inte göra det innan vi ser 5 miljoner migranter, eller fler, 

https://edition.cnn.com/2018/04/29/americas/migrant-caravan-us-border-crossing/index.html

söka sej från
de fattiga delarna av Afrika / Mellanöstern / Asien mot Europa och lyckans land...Now we talking migration!!

1930 hade det gått cirka 100 000 år sedan den första människan hoppade ner från ett träd i Afrika och reste sej upp på två ben....1930 var vi ca. 2 miljarder människor i världen...Idag, 87år senare, 2017 är vi 7.5 miljarder människor på Jorden..och antalet ökar...vi blir 120 människor fler på planeten för varje minut som går..7200 personer fler i timmen.
Ca. 172 800 små gulliga bäbisar ytterligare varje dag..Eller fler ändå enligt vissa....Dag ut och dag in...Puuh!....

Någon sifferNisse från FN har räknat ut att jordens befolkning uppgår till ca.10 miljarder när vi passerar 2100..
Ett riktigt Gott Nytt År på er ALLA!

Nazisterna hade en idé om att gasa ihjäl alla människor som de tyckte var oönskade! Men nazisterna verkade i en diktatur och EU är en demokrati så det kan vi glömma! Vad göra?

Bibeln står det visserligen: Föröken eder och uppfyllen jorden..Men jag tror att Gud har blivit felciterad där..   =-O                                                                                                                           Moses har väl rätt att vara på fyllan nån gång han med... 

När folk får det bättre känner dom sej trygga och skaffar färre ungar!!.... 


Tänk om världens ledare, politiska såväl som religiösa, kunde enas om ett manifest typ att ingen man eller kvinna bör skaffa mer än 2 barn...Blir det sen någon unge  till ...

...här och där så är även dom välkomna naturligtvis....
En rekommendation alltså!

Men över tid hade det nog lugnat ner takten på folkökningen en hel del...

Jag hade gärna sett att världens rika stater hade varsitt "fadderland" / samarbetsland från den fattiga delen av världen. Jag pratar inte kulturimperialism och sån skit utan praktisk, teoretisk samt ekonomisk hjälp! Vi kunde tillhandahålla tillgång till grön el i första hand ,bättre begagnade datorer till alla skolor ...m.m...I princip mycket av vårt överskott på viktiga prylar som bl.a. beg. rullstolar el. nya för den delen!  M,m. kan skeppas dit..Återigen kan bara fantasin sätta gränser! 

Det som skiljer vårt överskott från den fattiga världen ligger bara 1 eller 2000 containers bort plus en del logistik för att verksamheten ska fungera naturligtvis... 

Självfallet bör även mer avancerade åtgärder som utbyggnad av bredband, förbättrad infrastruktur, va. och avlopp. sjukvård..tillgång till micro-lån..M.m.innefattas ..Över tid..


Men grejen är att det ska finnas en trigger, typ projekt samarbetsland, som sätter igång hela svenska folkets vilja att engagera sej!    <3  Det blir roligare och framförallt tydligare om vi kan koncentrera oss på ett land och sedan se resultatet av våra ansträngningar.. Sen blir det massor av spin-offs efterhand. Till gagn både för u-länderna och i-länderna.

Girighet och själviskhet är sjukdomar som kan drabba alla men som går att bota i många fall. Medicinen heter insikt....och möjlighet att göra bot och bättring!

Sen är det ingen större skillnad på folk och folk...Hjälper vi bara människorna i u-länderna med basala grejor så fixar dom resten själv sen,,,,folk kan ha olika utseende och färg men den stora hjärnan förenar alla människor världen runt....... 

Och skiljer oss från djuren! Just därför ska vi behandla djuren väl! Sen behöver man inte vara rik för att vara lycklig och ha livsglädje...Bara man har så man klarar sej..Helt enkelt!


Sveriges riksdag kan själv besluta om att skaffa ett lämpligt samarbetsland redan nu och visa resten av världen på det goda exemplet! 

Våran planet!Bildresultat för kranium

Kanske har någon en bättre idé än min , kanske är min idé rentav naiv, men något radikaltmåste ske innan den STORA globala flyktingkrisen är ett faktum. Sprungen ur fattigdom, överbefolkning och miljöförstöring  samt all annan jävelskap man kan finna på! 

 :'( 


Solidaritet, sa Bill !.........Instämmer, sa Bull !

Visa detaljer


Tack för ordet @-}-- 


Psaltaren 145:15 Skaparen har gett allt levande goda förutsättningar genom årtusenden. Solen går upp, gräset växer och allt som behövs finns där. Är det då rimligt att skylla den ojämna fördelningen av resurserna på den som gett oss denna fantastiska jord att leva av?  O:-) 

http://strommen.bloggo.nu/NorgeDet-valsignade-landet