Under 6 års tid hade jag ett jobb som jag älskade..Verkligen...det var när jag bodde  i Småland...Det var en grupp av sjukhem som inhyste till merparten gravt dementa äldre personer vilka behövde hjälp med det mesta..

https://www.youtube.com/watch?v=-1jPUB7gRyg

    

Mark and open..

men det fanns några patienter som var helt klara men hade fysiska problem så de behövde en del praktisk hjälp...några var nån stans mittemellan...

 

https://www.sydsvenskan.se/2018-04-06/varden-har-ett-ledarskap-overlastat-av-inkompetens-och-klafingrighet

Jag gick lite i "poolen" vilket innebar att jag hoppade runt lite bland avdelningarna..

Dessutom jobbade jag natt och trivdes bra med det..Antagligen hade jag stannat där hela mitt liv om det inte var för att hela stället lades ner i mitten på 90-talet..

  8-) 

Jag trivdes bra med själva jobbet och även med mina arbetskamrater,,,såklart var det några man föredrog men så är det väl för alla!

Jag var ca. 25 år när jag började min tjänst där...Där var en nattsköterska/arb.ledare som gick runt mellan avdelningarna och bistod med hjälp om någon patient kom i nöd....

  :-P 

 :-P Sölve på nattpasset..se ovan.....

En av sköterskorna hette Sölve och vi blev snabbt goda vänner. Jo..det heter sköterska fastän Sölve är en karl..Ett av få yrke där den feminina ändelsen har blivit standard! Vi hade bägge samma humor så vi gick bra ihop...Sen var det så att oftast var det väldigt lugnt på

sjukhemmen nattetid...Folk sov ju!,,Man gick sina ronder och bytte blöjor, tvättade rent och bytte till nya nattsärkar och sängkläder till dom som behövde det!


 

men därimellan var det allt som oftast ganska lugnt. Personalen lyssnade på radio eller/och läste tidningar. Jag minns att jag vi den tiden deltog i någon Sifo undersökning och i foldern man fick hemskickad undrade man vilka veckotidningar jag läste...jag minns att jag kryssade i alla 40 alt. som fanns och det var helt sant! Jag lusläste Hemmets veckotidning såväl som Damernas värld .....samma tidning flera gånger ibland!!

Allt är intressant när tiden är dryg!


 

...vit vecka?


Men sen kom jag och Sölve på att vi bägge gillade schack...Nu gick tiden snabbt plötsligt..Men nog om den intellektuella biten av "arbetet".

 

Mark and open!

https://www.youtube.com/watch?v=3flUA7rw0Ps

  :-* 

Ibland jobbade jag med Barbro...hon var nog 20 år äldre än mej och jag tyckte hon var en ljuvlig kvinna...långt vackert lockigt brunt hår ...och hon luktade alltid så gott. .. 

-- Hehe...

  <3 


Det föll sej i sakens natur att ibland kunde det lukta lätt, eller tungt, av piss på avdelningarna..och då var det ännu en orsak att hålla sej nära Barbro..Jag var nog lite kär i Barbro..Men hon hade en gubbe hemma så jag höll mej på mattan!

Men det var ett sant nöje att gå till jobbet när jag visste att jag skulle arbeta med Barbro....

Tyvärr blev hennes liv inte så långt..en tumör i hjärnan ändade hennes liv under hennes 50.de levnadsår...R.I.P. Barbro! @-}-- 


Ibland jobbade jag med en man som hette Bertil..han hade en ovana att somna gott vid  typ 23.30  varje kväll..vi började vid 22.00 och slutade nog vid 07..tror jag..

Men det var inga problem att väcka honom när man behövde hans hjälp..


Vi brukade börja arbetet med att lägga de som fortfarande var uppe och behövde hjälp att komma i säng...sen kollade man lite på TV....Bertil hade ett extraknäck som försäljare av försäkringar...Det gick säkert bra!...För han hade en stor gammal brun portfölj i läder som var helt full med försäkringspapper...han brukade sitta bekvämt tillbakalutad i en fåtölj, med väskan iknät,  och sortera i sina papper efter "ronden"!...

Som vanligt somnade han efter en stund och ofta snarkade han högljutt!  Timmerstockar!


En gång minns jag att en patient kom ut ur sitt rum och undrade om han kunde få en sömntablett eftersom "han i fåtöljen" snarkade så jävla högt!.... 

Sen var det en liten söt dam som bodde på avdelningen...Asta hette hon nog!     hon brukade alltid dyka upp vid midnatt..man kunde höra henne på avstånd när hon kom med sin rullator..i korridoren 

  :-P 

...Hon nynnade nämligen alltid för sej själv!  Hon var så gullig, tyckte jag.

Hon gick alltid ut i köket och undrade om hon kunde få en kopp med sylt och grädde? Självfallet,,,En del i personalen var lite restriktiva men det var inte min grej!  Av mej fick hon alltid en rejäl kopp, till brädden full med grädde och sylt..

Hon tackade alltid och såg så nöjd..Well..tänkte jag..man lever bara en gång!

 

Jo..jag vet att det heter,,nöjd ut!!


Som vanligt, höll jag på att säga, drömde Bertil sött i sin fåtölj! Med portföljen på magen,,,fullt uppslagen...med alla blanketterna fullt synliga....Asta nynnar förnöjt

när hon passerar "Försäkringsmannen"..plötsligt får hon ett infall.....


Hon tar den stora koppen med sylt och grädde och tömmer den helt resolut i Bertils vidöppna portfölj.....Sen vandrar hon lugnt vidare tillbaka till sitt rum...nynnande.. 

Bertils papper simmar nu i sylt och grädde medan han själv ovetandes sover vidare....

--- ZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZZ........snark,,


Det var med stor munterhet jag väckte Bertil för att berätta den "tråkiga" nyheten.

Som tur va var inte Bertil den tungsinnade typen..utan han konstaterade bara..

---Sånt händer!


Ja, min gud!


Eftersom han var en sån Cool Cat så beslöt jag mej för att rädda honom vid ett annat tillfälle då han kunde ha blivit till allmänt åtlöje..Men det kanske jag berättar om en annan gång?


Slut för idag...