Socialism och/eller kapitalism!


markera och öppna..se ovan


Socialism och kapitalism är 2 ideologier som fungerar bristfälligt var för sej men tillsammans är dom optimala för ett fungerande samhälle!

Kommunismen är en fin tanke i teorin men i praktiken havererar den snabbt!
K var ett spår som gick in i en återvändsgränd och stampade runt ett tag innan det självdog!

Inom Kommunismen är det bara ett sätt att tänka som är tillåtet och det gör att regimen och militären måste vara ett för att kontrollera maktapparaten..
Oliktänkande hamnar i karantän!


I Sverige har man med viss framgång försökt kombinera socialism och kapitalism...typ alla ska ha samma basmöjligheter i samhället men i övrigt kan
individen dra iväg lite som dom vill!
 
Det enda som lägger hinder här är den svenska avundsjukan..Man måste ha gott självförtroende för att kunna sticka ut..                                          Det är inte så i alla fall att folk står och applåderar dej bara för att du råkar vara bäst eller framgångsrik inom något område! Där har svenskarna en del att lära av USA!
 
Men varför fungerar då inte det svenska samhället optimalt?
Kittet mellan Socialism och kapitalism stavas Filosofi!

Ett ämne som har en undanskymd position i det lutheranska svenska 
samhället!
--Hålla på med sånt trams när man kan jobba!..ihjäl sej!

Tänk efter här nu!
Som barn får de flesta av oss veta att mamma, pappa och Gud är verkliga!
Gud kan jag inte se men eftersom päronen säger att Gud finns så är det väl så!

Lite hjärntvätt där!

sen växer man upp och utsätts för livets realiteter.....Livet är som Lotto..
man får ta det man får och göra det bästa av det!

När man blir typ 10 år så inser man att det är bra om man är vacker i synnerhet och sen det mesta annat är väl underställt detta!

Sen kan man naturligtvis ha olika perspektiv på livet beroende på om man föds helt frisk och kry eller man har hälsoproblem eller funktionshinder
Eller om man växer upp i ett alkoholisthem..o.s.v

Som tonåring är man en sökare och här finns nog det egentliga anlednigen till att det svenska samhället inte fungerar optimalt..

som tonåring i synnerhet utsätts man helt ohämmat för den råa kapitalismen,,,Samhället kan inte erbjuda någon organiserad motkraft till detta..
Ni vet själva reklamens budskap om om  ekonomisk rikedom, äga dyra och fina saker, märkeskläder , samt likformighet att alla ska vara vackra och smala...
leder till lycka och framgång i livet!

Svenska kyrkan erbjuder ungdomarna konfirmationen samt insikt om den kristna tron.

Dock var jag själv alldeles för omogen för att ta till mej något väsentligt,,,Jag minns bara att det var löftet om en ny klocka som var det viktiga för min del ! :-) 

Den råa kapitalismens företrädare vill så tidigt som möjligt få in alla medborgarna i ekorrhjulet ..konsumera så mycket som möjlig, jobba utav helvetet och sen då slutdestinationen att bli rikast på kyrkogården! --Och vinnaren är...

Svenskarna är lutheraner, arbete är en dygd, och därför extra sårbara!
Man kan påstå att svensken gärna jobbar ihjäl sej utan att protestera för mycket!
Så vad göra?
 

  :-[ 

I kvinnan finns ett ägg vid ett givet tillfälle och i mannen finns då miljoner spermier i princip hela tiden!

Du är resultatet av denna tävling mellan spermierna för att nå ägget! Du är alltså en vinnare!    <3 

Man kan säga att alla idag existerande individer av människor, djur, fåglar, fiskar, kräldjur samt även egentligen alla växter och träd tillhör kategorin vinnare!

Ska vi då kasta bort våra liv i kapitalismens ekorrhjul!
Är inte vår liv värda mer än så? =-O 

I grundskolan borde omedelbart införas ämnet Filosofi och då minst 2 timmar i veckan!
Då kan eleverna få fundera över sin Stund på Jorden tillsammans med sin lärare..

Existensiella frågor som varför vi lever här på planeten jorden och hur vi ska kunna leva här fredligt  tillsammans i samklang med naturen!

Över tid inser barnen/ tonåringarna att Pengar och Arbete inte är det främsta målet med livet!

anta att vi inte behöver så mycket prylar för att vara lyckliga ...redan här inser man att plötsligt behöver man inte arbeta mer än 75 % för att ändå ha en hygglig standard..eller jobba ännu mindre kanske..

Följden blir att i princip att alla kan få plats på arbets-marknaden..oavsett din kapacitet...--Varför ska man bli förtidpensionär enbart för att kapitalismens företrädare menar detta! --Du passar inte in så du ska få bidrag

resten av ditt liv!..https://www.expressen.se/nyheter/erica-27-har-sokt-2-903-jobb-utan-att-fa-ett-enda/


Den råa kapitalismen kan faktiskt dra åt helvete som jag ser på det hela!"
Den råa kapitalismen är alltså likställd med kommunismen..fungerar i teorin men inte i praktiken!

Pengar har alltså en livsfarligt stark position i samhället! Gurun Ingvar Kamprad menar att pengar övergår till att vara ett verktyg när man har tillfredsställt sina basbehov..

Ingvar k: -en smal korv med bröd

 (y) 


 är aldrig fel! 
..sen kan jag tycka att oxfilé är rätt gott med ibland!

Snålhet och girighet är sjukdomar som kan drabba oss alla...
och jag menar att orsaken åter står att finna i det kapitalistiska ekorrhjulets 
tunnelseende!

Den snåle trivs med att samla pengar på hög samtidigt som hen förnekar sej själv och andra livets goda! Exempelvis att då käka oxfilé när man vill ha det lite extra mysigt eller att ge några kronor till tiggaren utanför Konsum!

Den girige roffar åt sej så mycket som möjligt och lever sen livets glada dagar i överflöd med sina vänner eller närmaste anhöriga

om jag måste välja så låter det senare alternativet roligast!
 
--Vem har sagt att Ingvar är snål! Antagligen en image grej..Småland och IKEA ni vet..

Gambias f.d president drog med hela statskassan, 500 miljoner kronor, någon gång i början på 2017 och lever nu livets glada dagar i ett annat afrikanskt land...Den girige!

Eftersom pengarna är så livsfarligt viktigt i den västerländska kulturen har en del andra kontinenterna kommit svårt på efterkälken..
Ja och nu ser vi hur skiten sprider sej över vår fina planet, Dvs den råa kapitalismen...Kina, Indien..

https://money.cnn.com/2018/07/13/news/companies/ikea-in-india-hyderabad/index.html

mfl länder apar gärna efter oss västerlänningar!

Så här krävs krafttag för att komma ur den råa kapitalismens klor och då i form att medborgarna får möjlighet att fundera själva...i lugn och ro..

tyvärr är nog många i min generation förlorade till den råa kapitalismen och alla dess komplikationer....Men man vet aldrig...

Penicillinet var revolutionerande för hälsovården när det kom och här tror jag att Filosofin kan spela en lika avgörande roll i samhällsutvecklingen..

att vi har kunnat skita i tredje världen så länge beror naturligtvis också det på pengarnas livsfarligt starka symbolvärde!

Varför dela med sej när vi kan spendera pengarna på oss själva och köpa nya prylar hela tiden?

Du skall inga gudar hava jämte mej ...är en bra början!

Dom svenska barnen behöver alltså tidigt vaccineras mot den råa kapitalismens påverkan  och alltså få en livskraftig motståndskraft!
Det är alltså här resurser ska sättas in! :-( 

När pengarna livsfarliga ställning försvagas över tid ser alltså barnen som nu blivit tonåringar eller vuxna andra värden i livet..
Kanske internationell solidaritet och börjar funderar lite hur vi ska avveckla orättvisorna på Jorden en gång för alla! (^) 

Alltså....mamma, pappa och gud var verklighet och med hjälp av Filosofi i grundskolan i synnerhet och en hel del i övriga samhället tror jag att vi kan vända utvecklingen till det bättre i vårt eget kära fosterland samt på planeten Jorden i allmänhet!

<3   

http://strommen.bloggo.nu/Filosofi-om-livet/